Inschrijvingsformulier voor een Enjoy Love Dare MTB-rit

Het Enjoy Love Dare-concept
Samen rijden, samen genieten van de natuur. Daar draait het om.
Frustrerend is het wanneer je met durvers onderweg bent en jouw maag gaat keren bij het zien van een steile afdaling. En dan te bedenken dat er iets verderop een gemakkelijke afdaling is die op dezelfde route uitkomt.
De Enjoy-Love-Dare-mountainbikeritten bieden voor eenzelfde route verschillende tracks voor verschillende vaardigheidsniveaus. De tracks komen telkens op dezelfde route uit zodat technische rijders en beginners toch samen kunnen genieten van de natuur en de (grotendeels) zelfde rit.
 • De “Dare” – versie voert ervaren mountainbikers langs technische stukken met afdalingen, singles met boomwortels en rotsen.
 • De “Love”- versie is bevat technische singles, maar geen halsbrekende afdalingen.
 • De “Enjoy”-versie is voor gravelbikers en wie de technische stukken liever vermijdt en puur meekomt om te genieten van de natuur.
De drie tracks komen aan checkpoints telkens weer samen. Wie met een Garmin-gps-toestel rijdt, krijgt een waarschuwing aan een checkpoint waar, indien nodig, gewacht wordt op de rest van de groep.
Deelnemers aan de cursus “Op stap met een app” zullen de track tijdens de cursus op hun smartphone zetten. Onderweg is er tijd voor uitleg over het rijden met gps en waarop je moet letten tijdens de rit. Er zullen drie gps-toestellen beschikbaar zijn: één voor elke track-versie. Onderweg krijg je op de rustige stukken overigens ook een woordje uitleg over de regio waarin je rijdt.
Deelname is natuurlijk op eigen risico! Natuur, verkeersregels en omgeving worden vanzelfsprekend gerespecteerd.
Algemene Voorwaarden om deel te nemen aan de MTB-ritten van Cool Tracks
 • De mountainbikeritten georganiseerd door Cool Tracks – An Van Rie, hierna organisator genoemd, bieden mensen die deelnemen, hierna de deelnemers genoemd, en die in deze regio al dan niet thuis zijn, de mogelijkheid om andere wegen en paden te ontdekken dan diegene die doorgaans gepromoot worden. Een rit met Cool Tracks laat het natuurbewustzijn en de dankbaarheid jegens al het moois waarop de natuur ons trakteert, groeien.
 • De routes gaan uitsluitend langs wegen en paden die open zijn voor het publiek. We rijden nooit in gebieden die gesloten zijn om redenen van wildbescherming, die privéterrein zijn, die om welke reden dan ook ontoegankelijk zijn voor het publiek of fietsers.
 • Het is aan de deelnemer om zijn eigen kunnen in te schatten. De ritten worden begeleid en de gids heeft meestal, niet altijd, een alternatief voor technische stukken. De snelheid ligt rond de 14 km/ uur voor technische ritten (Dare-ritten), rond de 18 km/uur voor minder technische ritten (Love– en Enjoy-ritten). De Enjoy-ritten kunnen met een gravel-bike gereden worden. We rijden in groep en wachten op elkaar.
 • Hoewel de ritten zorgvuldig werden samengesteld, meermaals werden getest en gecheckt op toegankelijkheid (jacht, gevolgen van noodweer), neemt iedere deelnemer deel op eigen risico. De organisator kan niet aansprakelijk gesteld worden voor verlies van voorwerpen of schade aan de fiets of aan andere voorwerpen, of schade en verwonding aan zichzelf of aan derden door ongelukken of overmachtssituaties. Iedere deelnemer moet de verkeersregels en de wegcode respecteren en alle geldende regels naleven.
 • De waarderingsbijdrage voor deelname aan deze gezamenlijke MTB-tochten bedraagt 5 euro, te storten voor deelname aan de rit op rekeningnummer BE13001743685639, het rekeningnummer van Cool Tracks.
 • Inschrijven is verplicht en kan tot de avond voor het plaatsvinden van de rit gebeuren door het onderstaande formulier te gebruiken. De organisator kan per e-mail bereikt worden via cooltracks4950@gmail.com
 • Iedere deelnemer moet zijn eigen reparatiemateriaal meenemen en zijn eigen bevoorrading (eten, drinken). We raden aan met tubeless-banden te rijden. In deze regio zijn veel meidoornhagen die meestal in de winter of de vroege lente gesnoeid worden.
 • Gpx-Tracks worden niet verstuurd, al zal de mogelijkheid wel bestaan om de track daags voordien tijdens de cursus Op Stap met een App te downloaden.
 • We vragen aan alle deelnemers om geen gpx.tracks op sociale media te publiceren en, bij wijze van voorbeeld, de route op Strava te verbergen. We passeren langs natuurpareltjes. Het zijn plekjes die in hun verlatenheid groeien, mooi zijn en gedijen. Dat moet zo blijven.
 • Onze missie:
  • slow travel
  • respect voor de natuur, zichzelf en de medemens
  • geen spoor nalaten waar we zijn gepasseerd
  • Cool Tracks-ritten hebben als doel het natuurbewustzijn en de dankbaarheid jegens de natuur te doen groeien.
  • Cool Tracks is tegen massaconsumptie van de mooie toeristische plekken. Daarom wordt het aantal deelnemers beperkt in functie van de gebieden waardoor we rijden (deelnemers tussen 4 en maximaal 10).

Deelnemers die zich inschrijven voor deelname aan een gezamenlijke mountainbikerit van Cool Tracks verklaren de algemene voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden te hebben.

Teambuilding

Genoeg uitdaging voor allen.

Samen met zijn allen genieten.

Even volledig weg uit de werkomgeving en je hoofd op verfrissende gedachten brengen in de vrije natuur.

Een MTB-rit volgens het Enjoy – Love – Dare- principe laat toe dat iedereen sportief en zonder stress in de prachtige natuur onderweg is. Het team wordt in 3 groepen gedeeld. Elke groepsleider krijgt 1 gps-toestel. De groepen komen aan virtuele checkpoints samen. 

Geïnteresseerd in een teambuilding: neem contact op!

Inschrijvingsformulier

MTB-rit à la carte: jij bepaalt plaats, afstand, tijdstip. Je kunt met gids rijden of gps-toestellen huren. Verschillende tracks voor eenzelfde route zijn mogelijk om zo in het kader van een teambuilding tegemoet te komen aan de uiteenlopende technische MTB-niveaus.
Enjoy: zo weinig mogelijk technische stukken met wortels, stenen en andere obstakels. Het liefst gravel. Love: er zitten al eens technische singles is. Moeilijke afdalingen worden vermeden. Dare: er zitten moeilijke afdalingen en technische stukken in.
Deelnemers die zich inschrijven voor deelname aan een gezamenlijke mountainbikerit van Cool Tracks verklaren de Algemene Voorwaarden voor deelname aan MTB-ritten georganiseerd door Cool Tracks - An Van Rie gelezen, begrepen en akkoord bevonden te hebben.
 1. Home
 2. /
 3. Gids
 4. /
 5. Samen mountainbiken volgens het...