Mrs White, een gps-toestel voor echte wielerliefhebbers

Mrs White is de fietscomputer die ik vooral aan koersfietsers verhuur. Als je dit gps-toestel huurt, dan zul je 6 mooie fietsroutes (met segmenten!) ontdekken: de kortste = 50 km lang, de langste 128 km. De fietsroutes kunnen onderling gecombineerd worden. Hoewel je natuurlijk overal langs de route kunt starten, komen alle routes voorbij in de regio Waimes en Bütgenbach (waar zich overigens telkens ook de “officiële” start en aankomst bevinden).

4 Garmin Edge 1030+ – fietscomputers met specifieke fietsroutes te huur

Natuurlijk kun je elk Garmintoestel gebruiken voor om het even welke fietsroute: een gravelroute, mtbroute, koersfietsroute, e-bikeroute.

Toch heb ik elk toestel gewijd aan specifieke routes. Alle gps-toestellen zijn van het merk Garmin Edge 1030+. Dit nieuwe generatie-toestel laat zijn voorgangers ver achter zich qua performantie en afleesbaarheid van het scherm.

  • Mrs White is de fietscomputer die ik vooral aan koersfietsers verhuur.
  • Mr Yellow is de fietscomputer voor rustige mountainbikers voor wie de natuurbeleving belangrijker is dan het sportieve en technische aspect van het mountainbiken.
  • Mr Green is het gps-toestel met langere en moeilijkere mountainbiketochten: een gedegen basisconditie en enige mountainbike-ervaring zijn een noodzaak.
  • Mrs Red is het gps-toestel met speciallekes zoals: Stoneman Arduenna, Dirty Boar Gravel Ride, Weg des Gedenkens: sommige van deze routes zijn niet alleen conditioneel zwaar (alleen al omwille van de afstand: +100 km), maar ook technisch. Soms moet de fiets gedragen worden.

Mrs White met 6 koersfietsroutes en -segmenten

gps-toestel Mrs White Garmin Edge 1030+

Vandaag stel ik Mrs White voor: als je dit gps-toestel huurt, dan zul je 6 mooie fietsroutes ontdekken: de kortste = 50 km lang, de langste 128 km. De fietsroutes kunnen onderling gecombineerd worden. Hoewel je natuurlijk overal langs de route kunt starten, komen alle routes voorbij in de regio Waimes en Bütgenbach (waar zich overigens telkens ook de “officiële” start en aankomst bevinden).

Eifel

Enkele routes doen de mooie Eifel aan: de Eifel Easy Ride (EER) en de Long Eifel Ride (LER). Beide routes zijn 106 km lang, maar hebben wel een groot verschil in hoogtemeters: EER=621 hm en LER=1411hm.

Klimroutes

Waimes en Bütgenbach liggen niet ver van legendarische en minder legendarische (maar daarom niet minder zware!) beklimmingen. De Legendary Ardennes Ride (128km 2564hm) en de Climbers Only Ride (75km – 1650 hm)  voeren je langs legendarische beklimmingen zoals La Gleize, Stockeu, Col du Rosier, Côte de la Ferme Libert, Thier de Coo…., maar ook onbekende beklimmingen zoals de Côte de Renardmont, Côte d’Amermont (= verkeersluwe alternatief voor La Haute Levée).

Rustige koersfietsoutes

Voor wielerliefhebbers die het rustig aan willen doen staan er twee interessante routes op:

  1. De al eerder vermelde EER (106km en 621hm) met maar liefst 85 km aan verkeersvrije RAVeL-wegen en andere groene wegen (een RAVeL=geasfalteerde spoorwegbedding)
  2. De RAVeL Ardennes Ride (RAR: 100 km en 1061 hm) met 60 km aan RAVeL en andere groene wegen. Deze laatste kan bezwaarlijk vlak genoemd worden, maar is toch vooral een route om rustig te genieten van de mooie natuur.

Tot slot blijft nog de Warming Up Ride (50km en 881hm) over: bij aankomst op je vakantiebestemming kan je deze route als opwarmertje doen. Je kan deze route ook gewoon aan een van de andere 5 fietsroutes plakken voor nog meer fietsplezier.

Al deze routes werden meermaals getest. Natuurlijk geldt altijd de regel: kijk uit je doppen, respecteer de verkeersregels, jezelf, de anderen, de omgeving. Er kunnen nog altijd putten in de weg zitten, stenen op de weg, enz.

Segmenten

Wat biedt Mrs White nog? Segmenten: het toestel bevat segmenten die samenvallen met Stravasegmenten, zodat je (indien je dat wenst: deze knop kan gemakkelijk uit- en aangeschakeld worden) verwittigd wordt zodra je een interessant segment nadert. Deze segmenten werden op de toestellen geprogrammeerd zodat je geen Strava-abonnement nodig hebt, om verwittigd te worden.

Overzichtje van de fietsroutes op Mrs White

Hieronder vind je trouwens nog een overzichtje van de routes op de fietscomputer (Garmin Edge 1030+) die ik Mrs White gedoopt heb:

Cool Tracks Warming Up Ride50 km881 ↗
Cool Tracks Climbers only75 km1650↗
Cool Tracks RAVeL Ardennes Ride100 km1063↗
Cool Tracks Long Eifel Ride106 km1411 ↗
Cool Tracks Eifel Easy Ride106 km661↗
Cool Tracks Legendary Ardennes Ride128 km2564↗

Zo. That was it. Zin in een ontspannen “Volg een goede gps als gids” – route? Reserveer dan nu je gps-toestel voor een totaal andere gps-ervaring dan je tot nu toe gewend was!

Nog altijd niet gestopt met lezen? Bravo: daarom hieronder een klein presentje: de 6 routes die je zo op je eigen GPS kan laden. Weet je niet hoe dat moet? Schrijf je in voor een cursus Op stap met een app.

RAVeL Ardennes Ride

RAVeL Ardennes Ride

Leuke route om je vakantie in de regio van Waimes, Amel, Malmedy, Bütgenbach, Vielsalm, Trois-Ponts, Spa, Hockai, Stavelot mee te beginnen: deze koersfietsroute voert over 4 RAVeLs , vandaar de naam Cool Tracks RAVeL Ardennes Ride oftewel de RAR-route. Je fietst over 60 km aan RAVeL-wegen: geasfalteerde, autovrije spoorwegbeddingen met een hellingsgraad van maximaal 3%. Vergis je echter niet: met 1063 hm kan deze fietsroute bezwaarlijk vlak genoemd worden….

read more