w

Groepslessen

 

Tot maximaal 8 personen. Een groepsles kost €140 per groep.

Groepslessen duren 2 uur. Er wordt een onthaal- en een afscheidsbuffer voorzien van resp. 30 minuten vóór de les en 30 min na de les. Afhankelijk van de interesse worden er skating of klassieke langlauflessen georganiseerd. Via de volgende link (of de knop hierboven) kan je je inschrijven voor de nieuwsbrief en kenbaar maken naar welke langlaufstijl je voorkeur uitgaat.

Betaling gebeurt vóór aanvang van de les, bij voorkeur per bankoverschrijving.

De les begint stipt op het voorziene uur. Zorg ervoor dat je de ski’s tegen dan gehuurd hebt. Hou rekening met een wachttijd aan de skiverhuur.

Privélessen

Worden per uur georganiseerd en betaald: €55 per persoon per uur. 

Zorg je voor je eigen skimateriaal, dan ben je niet afhankelijk van de openingsuren van de langlaufcentra.

 

U

Locatie

De langlauflessen worden meestal in Elsenborn gegeven. Hier is genoeg plaats en de loipes zijn in de best mogelijke staat.

Materiaal kan je hier huren. Toegang tot de loipen zit in de huurprijs inbegrepen.

Privélessen kunnen in principe overal en altijd gegeven worden, al raden we ook hier Elsenborn aan. Plaats en tijdstip worden met de lesgever afgesproken.

Sneeuw of geen sneeuw

Dat is de vraag van 1 miljoen. Geen enkele weervoorspeller zou zich wagen aan een sneeuwvoorspelling op lange termijn, al zeker niet in de Oostkantons. Soms hebben we winterprikken in november, soms start de echte winter pas in maart.

Voorspellingen op korte termijn (= vanaf 1 week op voorhand) zijn wel mogelijk. Wanneer wordt een cursus georganiseerd? Dat wordt 1 week op voorhand bepaald. Wil je op de hoogte gehouden worden van de langlaufcursussen en je aansluiten bij een groep? Stuur een mailtje naar cooltracks4950@gmail.com

Betalingsmodaliteiten?

 Groepslessen

€140 per groep voor 2 uur onderricht

Betaling voor aanvang van de les.

Neem gepast geld mee.

Privélessen

€55 voor 1 uur

Betaling voor aanvang van de les.

Neem gepast geld mee.

Inbegrepen in de prijs

 • 2 uur les
 • Kleine versnapering
 • Onkosten van de lesgever(s): parking, toegang tot loipen, verplaatsing, administratie…

Niet inbegrepen in de prijs

 • Huurprijs langlaufmateriaal
 • Parking
 • Toegang tot de loipen

Factuur

Wens je een factuur? Stuur via mail en minstens 3 dagen op voorhand de volgende gegevens door: Naam en voornaam, adres, btw-nummer en eventueel de bedrijfsnaam.

Opschorting van de lessen

Bij onvoldoende sneeuw worden de lessen afgelast. Alle ingeschreven deelnemers worden ten laatste 1 uur voor het begin van de les per mail verwittigd. Er zijn geen annuleringskosten. Wie op voorhand per overschrijving heeft betaald, krijgt het volledige bedrag teruggestort.

 

  Langlaufen in de Oostkantons

  Overzicht van alle langlaufcentra

  Klik hier

  Welk langlaufcentrum is geopend?

  Klik hier

  Waar langlaufmateriaal huren of kopen (skating en klassiek)?

  Klik hier

  U

  De lesgevers

  De lessen worden meestal door An Van Rie gegeven, de oprichtster van Cool Tracks, die van 2008 tot en met 2019 meermaals Belgisch kampioen alle categorieën was in zowel de skating stijl als in de klassieke stijl, zowel korte als lange afstanden.

  Ook in internationale populaire wedstrijden heeft ze meermaals het podium gehaald.

  De lessen worden in de taal van de meerderheid gegeven. An Van Rie is 4-talig.

  De lessen kunnen door ervaren langlaufers overgenomen worden. Bij grotere groepen zijn meerdere instructeurs aanwezig.

  • Alle prijzen zijn inclusief btw.
  • Factuur op aanvraag.

  Mrs White, een gps-toestel voor echte wielerliefhebbers

  Mrs White is de fietscomputer die ik vooral aan koersfietsers verhuur.
  Als je dit gps-toestel huurt, dan zul je 6 mooie fietsroutes (met segmenten!) ontdekken: de kortste = 50 km lang, de langste 128 km.
  De fietsroutes kunnen onderling gecombineerd worden. Hoewel je natuurlijk overal langs de route kunt starten, komen alle routes voorbij in de regio Waimes en Bütgenbach (waar zich overigens telkens ook de “officiële” start en aankomst bevinden).

  read more

  RAVeL Ardennes Ride

  Leuke route om je vakantie in de regio van Waimes, Amel, Malmedy, Bütgenbach, Vielsalm, Trois-Ponts, Spa, Hockai, Stavelot mee te beginnen: deze koersfietsroute voert over 4 RAVeLs , vandaar de naam Cool Tracks RAVeL Ardennes Ride oftewel de RAR-route. Je fietst over 60 km aan RAVeL-wegen: geasfalteerde, autovrije spoorwegbeddingen met een hellingsgraad van maximaal 3%. Vergis je echter niet: met 1063 hm kan deze fietsroute bezwaarlijk vlak genoemd worden….

  read more

  Waarom een Garmin 1030+ ?

  Zolang ik met de koersfiets onderweg was over relatief korte afstanden (zo tot 70 km), volstond mijn Garmin Edge Explore ruimschoots. Eén keer blokkeerde hij tijdens een lange rit, de Ourtalroute - 109 km, maar ik weet dat aan mezelf en legde niet direct de link met...

  read more
  1. Home
  2. /
  3. Langlaufinitiatie in de Oostkantons