MTB-ronde Weywertz – Eibertingen

Herfstrondje: met de MTB van Weywertz naar Eibertingen en terug

Naar buiten gaan

Beste remedie tegen najaarsdipjes? Naar buiten gaan! Weer of geen weer. Nu de zon schijnt, vraagt dat in deze tijd van het jaar natuurlijk geen bijzondere inspanningen. De kleuren buiten zijn zo uitnodigend  mooi dat het haast een zonde is om binnen te blijven.

Als thuiswerkster sta ik met plezier voor dag en dauw op om al wat “werkvoorsprong” te nemen. “Gewonnen” tijd die ik vervolgens buiten doorbreng als de zon het hoogst staat.

Mooie MTB-ronde van 31 km

Dit rondje heb ik zonder speciale voorbereiding gereden. Ik had even genoeg van internet, gps’sen en tracks en vertrok in een “digitale detox“-modus. Zonder plannen vooraf. Ik heb mij laten drijven op de herfstflow: ik ben weg van de zwarte, dreigende wolken gereden, heb te modderige paden vermeden (soms echt geen zin in fietsen kuisen), ben naar loofwouden gereden voor de kleuren. En zie, op het einde van de rit had ik een heerlijk rondje van 31 km afgelegd. een rondje dat ik nu met jullie wil delen. Herfstblues: weg. Goesting om te werken (websites en vertalingen): terug.

Tracks en routes verliezen of winnen aan glans door ze op het juiste ogenblik te rijden. Wil jij de herfst of de andere seizoenen optimaal beleven? Doe dan beroep op een mountainbike-gids van Cool Tracks die weet wanneer de bijzondere plekjes hun mooiste geheimen prijsgeven!

Technische gegevens van de route
  • 31,3 km
  • 40% onverhard
  • 373 m ↑ (wat zo goed als vlak is voor een MTB-ronde in deze regio smile )
  • Niet erg technisch. Vlot bollend op 1 strook na: water trail van km 8 tot km 8,6. Alternatief via de weg = korter. Check the map!
  • Vergeet de jachtkalender niet te checken.
  • Deze route voert uitsluitend langs openbare wegen en paden waar mountainbikers toegelaten zijn.
  • Datum rit: 8/11/2021.
  • Deze track kun je via Outdoor Active gratis downloaden.
  • Wil je zeker zijn dat alle paden nog open en toegankelijk zijn (vb. geen omgehakte bomen die de wegen versperren, geen jacht), vraag dan een Cool Track Safe aan met vermelding van HERFSTFUN. De start-up-kosten van 9 euro vallen dan weg. De verkenning van deze specifieke track en het opzoeken of er al dan niet gejaagd wordt,  kost je dan €20 (incl btw) ipv €30,34 (incl btw)
Mrs White, een gps-toestel voor echte wielerliefhebbers

Mrs White, een gps-toestel voor echte wielerliefhebbers

Mrs White is de fietscomputer die ik vooral aan koersfietsers verhuur.
Als je dit gps-toestel huurt, dan zul je 6 mooie fietsroutes (met segmenten!) ontdekken: de kortste = 50 km lang, de langste 128 km.
De fietsroutes kunnen onderling gecombineerd worden. Hoewel je natuurlijk overal langs de route kunt starten, komen alle routes voorbij in de regio Waimes en Bütgenbach (waar zich overigens telkens ook de “officiële” start en aankomst bevinden).

read more
RAVeL Ardennes Ride

RAVeL Ardennes Ride

Leuke route om je vakantie in de regio van Waimes, Amel, Malmedy, Bütgenbach, Vielsalm, Trois-Ponts, Spa, Hockai, Stavelot mee te beginnen: deze koersfietsroute voert over 4 RAVeLs , vandaar de naam Cool Tracks RAVeL Ardennes Ride oftewel de RAR-route. Je fietst over 60 km aan RAVeL-wegen: geasfalteerde, autovrije spoorwegbeddingen met een hellingsgraad van maximaal 3%. Vergis je echter niet: met 1063 hm kan deze fietsroute bezwaarlijk vlak genoemd worden….

read more