Visie van COOL TRACKS

Wij gaan ervan uit dat al wie zich met COOL TRACKS inlaat, zich schaart achter de 6 pijlers die ons nauw aan het hart liggen.

1. Feel good

Doe niets wat je niet wilt doen. Voel je goed. Pas je plannen aan je stemming aan en negeer de signalen van je lichaam niet. Sporten is een manier om het leven kwaliteitsvol te verbeteren. Geniet van elke kilometer. Doe niets om aan prestige te winnen.

2. Be aware

Wees je bewust van het feit dat je niet alleen bent en dat buitensporten voor iedereen weggelegd zijn. Verleen voorrang aan de zwakste weggebruikers (voetgangers, kinderen, beginnende fietsers)  of aan wie in moeilijkere omstandigheden fietst (technische afdaling, zware bergop). Wees redelijk en probeer begrip te hebben voor de moeilijkheden waarmee je tegenliggers en medewandelaars en -fietsers kampen.

3. Love Nature

Hou van de NATUUR. Laat geen sporen achter waar je passeert. Neem al je afval (kapotte binnenbanden bijvoorbeeld) mee naar huis.  Rijd niet in natuurgebieden waar fietsers niet toegelaten zijn, hoe aantrekkelijk de trails ook mogen zijn. Gebruik bioafbreekbaar materiaal (het product om je tubeless banden te vullen bijvoorbeeld).

4. Socialize

Je rijdt, wandelt, langlauft nooit alleen. Er zijn altijd mensen om je heen en die mensen hebben vaak een interessant verhaal te vertellen die je outdoorervaring alleen maar meer kleur geven. Sta open voor de input of de andere zienswijze van diegenen die je pad kruisen. Je smeedt misschien banden voor het leven of je tankt verhalen om nooit meer te vergeten.

Trek tijd uit voor een cafébezoekje of een terrasje of een hapje in een plaatselijk restaurant. Gun jezelf tijd en leg jezelf geen al te strak tijdschema op.

5. Stay safe

Neem nooit risico’s. Jouw veiligheid en de veiligheid van anderen staat altijd centraal. Laat nooit mensen in nood in de steek. Help indien nodig door het internationale noodnummer te bellen (112) of eerstehulpzorgen toe te dienen.

6. Be healthy

Blijf je natuurlijke zelf. Neem geen pepmiddelen of ongeoorloofde, prestatiebevorderende middelen.

Ga niet over je toeren. Luister naar je lichaam en breek je geplande route af indien jouw lichaam je het signaal daartoe geeft.

  1. Home
  2. /
  3. Onze visie